GOOGLE ASSISTANT JA SHIELD TV

GOOGLE ASSISTANTIN KÄYTTÄMINEN

Google Assistantin avulla voit etsiä SHIELD-laitteesta elokuvia ja TV-ohjelmia, käynnistää sovelluksia ja pelejä ja hallita älykotisi toimintoja.  Tarjolla ovat kaikki Google Home -laitteista tutut toiminnot olohuoneita varten viritettynä.

KÄYTETTÄVYYS

Google Assistant toimii SHIELD-laitteilla seuraavilla kielillä:

• Englanti (USA)
  • Englanti (Iso-Britannia)
  • Englanti (Kanada)
  • Englanti (Australia)
  • Ranska
  • Saksa
  • Espanja
  • Italia

Muiden maiden tuki on suunnitteilla, mutta niiden kielitukia ei ole vielä saatavana.

GOOGLE ASSISTANTIN KÄYTTÖ

Tee seuraavat toimet SHIELD-kaukosäätimellä:

1. Paina äänihakupainiketta missä tahansa sovelluksessa tai aloitusnäkymässä.Voice Search
  2. Pidä SHIELD-kaukosäädintä kasvojesi edessä ja sano kysymyksesi ääneen.Assistantin tulokset tulevat näkyviin, kun lakkaat puhumasta.
HUOMAUTUS Jos olet huoneessa, jossa on runsaasti taustamelua tai puhuvia ihmisiä, voit lähettää äänihaun painamalla SHIELD-kaukosäätimen valintapainiketta kysymyksesi esittämisen jälkeen.Äänentunnistus lopettaa tällöin äänten kuuntelemisen.

LISÄTULOSTEN NÄYTTÄMINEN

Useimmissa tapauksissa saat lisää hakutuloksia näkyviin painamalla SHIELD-kaukosäätimen navigointirengasta ylöspäin.Muiden sovellusten hakutulokset tulevat näkyviin tähän valikkoon.

OK GOOGLE -KOMENTO HANDSFREENÄ

Jos sinulla on vuosimallin 2017 SHIELD-ohjain, voit aktivoida äänikomennt sanomalla "OK Google" tai "Hei Google".

Voit ottaa tämän ominaisuuden käyttöön valitsemalla Asetukset  > Laite > Google Assistant > Ota OK Google -tunnistus käyttöön .

GOOGLE ASSISTANTIN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET SHIELDISSÄ

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, mitä voit tehdä Google Assistantin avulla SHIELD TV -laitteella.

Television ja SHIELD-laitteen sammuttaminen (edellyttäen, että HDMI CEC -ohjaus on käytössä)

• Sammuta televisio sanomalla "Turn off the TV".

Elokuvien tai TV-ohjelmien etsiminen

1. Nimellä etsiminen
    • Etsi Batman-elokuvia sanomalla "Show me Batman movies".
    • Aloita Sukuvika-sarjan katselu sanomalla "I want to watch Arrested Development".
  2. Ohjaajan tai näyttelijän perusteella etsiminen
    • Etsi Steven Spielbergin ohjaamia elokuvia sanomalla "Show me movies directed by Steven Spielberg".
    • Etsi TV-sarjoja, joissa esiintyy Chris Pratt, sanomalla "Show me TV shows with Chris Pratt".
  3. Eri hakuehtojen käyttäminen
    • Etsi Tom Cruisen tähdittämiä toimintaelokuvia sanomalla "Show me action movies with Tom Cruise".
    • Hae Dwayne "The Rock" Johnsonin komedioita sanomalla "Show me comedies with The Rock".

Suosikkiohjelmien käynnistäminen välittömästi

Osa sovelluksista, kuten Netflix, Hulu, YouTube ja HBO Now, voi aloittaa ohjelmien toistamisen automaattisesti.

• Aloita Stranger Thingsin katselu Netfilixistä sanomalla "Watch Stranger Things on Netflix".
  • Aloita kissavideoiden toisto YouTubesta sanomalla "Play cat videos on YouTube".

Suosikkisovellusten käynnistäminen

• Avaa NVIDIA Games sanomalla "Open NVIDIA Games".
  • Käynnistä Netflix sanomalla "Launch Netflix".

Älykodin ohjaaminen

Kun yhdistät älykotisi laitteet Google Assistantiin, voit ohjata valoja ja katkaisimia puhekomennoilla.

• Kytke olohuoneen valot päälle sanomalla "Turn on the living room lights".
  • Himmennä valot puolelle teholle sanomalla "Dim the lights to 50%".

Päiväohjelman suunnitteleminen

• Tarkista päivän ensimmäinen kokous sanomalla "What's my first meeting today?".
  • Tarkista työmatkan pituus sanomalla "How long is my commute this morning".

Valokuvien näyttäminen Google Kuvat -tililtä

• Katso vuoden 2010 kuvia sanomalla "Show me my pictures from 2010".
  • Katso omia kuviasi autoista sanomalla "Show me my pictures of cars".

Ja muuta

Katso lisäesimerkkejä siitä, miten voit tehdä Google Assistantilla.

HAKUTULOKSISSA NÄYTETTÄVÄT SOVELLUKSET

Hakutuloksissa saattaa näkyvä myös sovelluksia, jotka olet asentanut TV:hen.Nämä tulokset näytetään erillisellä rivillä.Osa hakutuloksista voi olla käytettävissä useilla eri sovelluksilla.Kun valitset tällaisen sisällön, voit valita sovelluksen, jota haluat käyttää.Voit mukauttaa hakutuoksia valitsemalla Asetukset > Laite > Google Assistant > Haettavat sovellukset ja ottamalla käyttöön sovellukset, joiden hakutulokset haluat nähdä.

ÄÄNIHAUN TEKEMINEN SOVELLUKSESSA

Äänihaku toimii myös monissa sovelluksissa.Kun aloitat äänihaun sovelluksessa, hakutuloksissa näytetään vain tulokset kyseisestä sovelluksesta.

LISÄOHJEITA JA -TIETOJA

Lisäohjeita Google Assistantin määrittämisestä SHIELD TV:hen on osoitteessa http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4554