GOOGLE ASSISTENT OP SHIELD TV

GOOGLE ASSISTENT GEBRUIKEN

Met Google Assistent op SHIELD kun je films en tv-programma's vinden, apps en games starten en je Smart Home bedienen.  Het is alles wat Google Home geweldig maakt, maar dan nog beter voor in je woonkamer.

BESCHIKBAARHEID

Google Assistent voor SHIELD is momenteel beschikbaar voor de volgende talen

• Amerikaans Engels
  • Brits Engels
  • Canadees Engels
  • Australisch Engels
  • Frans
  • Duits
  • Spaans
  • Italiaans

Aanvullende ondersteuning voor andere landen is gepland, maar nog niet beschikbaar.

JE GOOGLE ASSISTENT GEBRUIKEN

Op je SHIELD-afstandsbediening:

1. Druk vanuit een willekeurige app of het startscherm op de knop Spraakgestuurd zoeken Voice Search
  2. Houd je SHIELD-afstandsbediening voor je en stel je vraag. De resultaten van je assistent worden weergegeven zodra je hebt gesproken.
OPMERKING : Als je in een kamer bent met veel achtergrondgeluid of waar andere mensen spreken, druk na het spreken onmiddellijk op de keuzeknop van je SHIELD afstandsbediening om de spraakgestuurde zoekopdracht te verzenden.Zo voorkom je dat de spraakdetectie blijft luisteren.

MEER RESULTATEN WEERGEVEN

In de meeste gevallen kun je meer resultaten krijgen door op OMHOOG op de SHIELD-afstandsbediening te drukken.  Zoekresultaten van andere apps worden in dit menu weergegeven.

'OKÉ GOOGLE' HANDSFREE

Als je een SHIELD Controller 2017 hebt, kun je 'Oké Google' of 'Hey Google' zeggen om met je verzoek te beginnen.

Ga naar Instellingen > Apparaatvoorkeuren > Google Assistent > schakel 'Oké Google'-detectie in

WAT JE MET GOOGLE ASSISTENT OP SHIELD KUNT DOEN

Bekijk de voorbeelden hieronder voor meer informatie over enkele dingen die je kunt doen met Google Assistent op SHIELD TV.

Je tv en SHIELD uitschakelen (vereist ingeschakelde HDMI CEC-bediening)

• "Zet de tv uit"

Zoeken naar films of tv-programma's

1. Zoeken op titel
    • "Toon me Batman-films"
    • "Ik wil Arrested Development kijken"
  2. Zoeken op regisseur of acteur
    • "Toon me films geregisseerd door Steven Spielberg"
    • "Toon me tv-programma's met Chris Pratt"
  3. Elke combinatie van zoektermen gebruiken
    • "Toon me actiefilms met Tom Cruise"
    • "Toon me komedies met The Rock"

Direct je favoriete series afspelen

Sommige apps, zoals Netflix, Hulu, YouTube en HBO Now, kunnen series automatisch afspelen.

• 'Kijk Stranger Things op Netflix'
  • 'Speel kattenvideo's af op YouTube'

Je favoriete app starten

• 'Open NVIDIA Games'
  • 'Start Netflix'

Beheer je Smart Home

Door je Smart Home-apparaten te koppelen aan Google Assistent, kun je je lampen en schakelaars met je stem bedienen.

• 'Zet de lampen aan in de woonkamer'
  • 'Dim de lichten tot 50%'

Je dag plannen

• 'Wat is mijn eerste afspraak vandaag?'
  • 'Wat is de reistijd naar mijn werk vandaag?'

Foto's van je Google Foto's-account weergeven

• 'Toon me mijn foto's uit 2010'
  • 'Toon me mijn foto's van auto's'

En meer

Volg deze link om voorbeelden te zien van wat je kunt doen met je Google Assistent

WELKE APPS WORDEN WEERGEGEVEN IN ZOEKRESULTATEN

Je kunt ook zoekresultaten zien van apps die je op je Android TV hebt geïnstalleerd.  Deze resultaten worden in een aparte rij weergegeven.  Sommige zoekresultaten zijn in een paar verschillende apps beschikbaar.Als je de inhoud selecteert, kun je kiezen welke app je wilt gebruiken.Je kunt resultaten aanpassen door naar Instellingen > Apparaatvoorkeuren > Google Assistent > Doorzoekbare apps te gaan en de apps in te schakelen waarvan je resultaten wilt zien.

EEN SPRAAKGESTUURDE ZOEKOPDRACHT UITVOEREN BINNEN DE APP

In veel apps kun je ook spraakgestuurd zoeken.Als je een spraakzoekopdracht in een app start, krijg je alleen van die app zoekresultaten.

AANVULLENDE HULP EN INFORMATIE

Voor hulp bij het instellen van Google Assistent op SHIELD TV ga naar http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4554