AVR-/SURROUND-ÄÄNTEN ASETUKSET

SHIELD TV tukee Dolby Digital (AC3)-, Dolby Digital Plus (E-AC3)-, Dolby ATMOS-, Dolby TrueHD-, DTS:X- ja DTS Core Audio -signaaleja HDMI-liitännän kautta.Dolby-äänet voidaan dekoodata/muuntaa parhaaseen kotiteatterisi tukemaan äänimuotoon.  DTS-ääniä ei muunneta vaan ne välitetään suoraan HDMI-lähtöön.

Jos haluat käyttää surround-ääniä, käytä AV-viritintä tai TV:tä, joka pystyy dekoodaamaan tällaisen audiosignaalin.

HUOMAUTUS Jos viritin tai HDMI-TV ei tue kyseisten äänisignaalien dekoodaamista, mitään ääniä ei ehkä kuulu.
HUOMAUTUS Varmista, että virittimeen on päivitetty uusin laiteohjelmisto.Joissakin tapauksissa se voi ratkaista yhteensopivuus- tai ääni-/kuvaongelmat.

(I) Suosituskokoonpano: SHIELD VIRITIN TV

1. Kytke SHIELD TV virittimeen HDMI-kaapelilla
  2. Kytke toinen HDMI-kaapeli virittimen HDMI-lähtöliitännästä televisioon.
SHIELD AVR TV
HUOMAUTUS Jos televisiosi on 4K- tai HDR-yhteensopiva, käytä HDMI 2.0 -kaapelia sekä SHIELD-laitteen ja virittimen että virittimen ja näytön välillä.Virittimesi on lisäksi tuettava HDMI 2.0 (HDCP 2.2) -signaalia.

(II)  Soundbar tai vanhemman version viritin: SHIELD  TV  VIRITIN

VAROITUS: Tätä kokoonpano tulisi käyttää vain, jos Soundbar tai viritin ei ole 4K-, HDR- tai Dolby Vision -yhteensopiva. Soundbarin on oltava Dolby Digital -yhteensopiva
  1. Kytke SHIELD TV televisioon HDMI-kaapelilla.
  2. Kytke televisio virittimeen optisella SPDIF- tai HDMI-ARC (HDMI Audio Return Channel) -kaapelilla.
  3. Valitse Asetukset   > Laite > Näyttö ja ääni > Äänen lisäasetukset > Käytettävissä olevat muodot, valitse Manuaalinen-vaihtoehto ja poista kaikki muut Dolby-äänimuodot käytöstä paitsi AC3.
SHIELD TV  AVR

SHIELDIN ASETTAMINEN KYTKEMÄÄN TELEVISIO/VIRITIN PÄÄLLE JA POIS PÄÄLTÄ

SHIELD voi hallita television/virittimen virtaa HDMI-CEC-yhteyden kautta.  Voit mukauttaa SHIELD-laitteen ja televisiosi/virittimesi välisen hallintalogiikan valitsemalla Näyttö ja ääni Virranhallinta.

Jos televisio/viritin ei ole HDMI-CEC-yhteensopiva, voit määrittää samasta valikosta SHIELD-kaukosäätimen lähettämään laitteisiin infrapunakomentoja.

HUOMAUTUS Useimmissa televisioissa television sammutus HDMI-CEC-komennolla on poistettu käytöstä television asetuksista. HDMI-CEC-tuen (yhden kosketuksen toiston ja television sammutuksen) on oltava käytössä television asetuksissa. Selvitä televisiosi valmistajan tuki HDMI-CEC-toiminnoilla ja niiden käyttöönottoohjeet hakemalla tekemällä haku valmistajan ja toiminnon nimellä.