INSTÄLLNINGAR FÖR AVR/SURROUNDLJUD

SHIELD TV stöder Dolby Digital (AC3), Dolby Digital Plus (E-AC3), Dolby ATMOS, Dolby TrueHD, DTS:X och DTS Core Audio Streams via HDMI. Dolby-ljud kan avkodas/konverteras till bästa tillgängliga format för din hemmabio.  DTS-ljud konverteras inte och skickas direkt till HDMI-utgången.

För att uppleva surroundljud använder du en AV-mottagare eller TV som kan avkoda dessa ljudströmmar.

Obs! Om mottagaren eller HDMI-TV:n inte kan avkoda strömmarna kan det hända att det inte finns något ljud.
Obs! Kontrollera att mottagaren har uppdaterats med den senaste inbyggda programvaran. I vissa fall kan det här lösa kompatibilitets- eller ljud-/videoproblem.

(I) Rekommenderad inställning: SHIELD > AVR > TV

1. Anslut SHIELD TV till en mottagare med en HDMI-kabel.
  2. Anslut en annan HDMI-kabel från mottagarens HDMI OUT-port till TV:n.
SHIELD AVR TV
Obs! Om du har en 4K- eller HDR-TV måste du ansluta HDMI 2.0-kompatibla kablar mellan både SHIELD och AVR samt mellan AVR och skärmen. Din AVR måste också vara kompatibel med HDMI 2.0-signal (HDCP 2.2).

(II)  Soundbar eller äldre AVR: SHIELD > TV > AVR

Varning: Den här konfigurationen bör endast användas om Soundbar eller AVR inte stöder 4K, HDR eller Dolby Vision. Din Soundbar måste ha stöd för Dolby Digital
  1. Anslut din SHIELD TV till en mottagare med en HDMI-kabel.
  2. Anslut TV:n till mottagaren med Optical SPDIF eller HDMI Audio Return Channel (HDMI-ARC)
  3. Under Inställningar (Settings)  > Enhetsinställningar (Device Preferences) > Bildskärm och Ljud (Display & Sound) > Avancerade ljudinställningar (Advanced sound settings) > Tillgängliga format (Available formats) väljer duManuell (Manual) och inaktiverar alla Dolby-format utom AC3.
SHIELD TV  AVR

AKTIVERA SHIELD FÖR ATT SLÅ PÅ OCH STÄNGA AV TV/AVR

SHIELD kan styra kraften i din TV/AVR med HDMI-CEC.  Gå till Bildskärm och ljud (Display & Sound) Strömkontroll (Power control) för att anpassa hur din SHIELD styr din tv/AVR.

Om din TV/AVR inte stöder HDMI-CEC kan du konfigurera din SHIELD-fjärrkontroll så att den skickar IR-kommandon till dina enheter från den här menyn.

Obs! De flesta TV-apparater har HDMI-CEC ”stäng av TV” (turn TV off) inaktiverat i TV-inställningsmenyn. HDMI-CEC (Spela upp och stäng av TV med ett tryck) (One Touch Play och TV off) måste aktiveras i TV:ns inställningar. Sök efter TV-tillverkarens namn och HDMI-CEC för att ta reda på vad de kallar det och hur du aktiverar det.