PLEX-KLIENT OCH PLEX MEDIA SERVER

PLEX

PLEX är den mest populära mediaservern som finns tillgänglig.  Med PLEX på SHIELD TV kan användarna vara värd för och få tillgång till sina egna media (filmer, musik, foton) från praktiskt taget var som helst där internetuppkoppling finns tillgängligt.  Följ den här länken om du vill veta mer om PLEX och PLEX Media Server.

SHIELD TV levereras med både PLEX-klient och PLEX Media Server förinstallerat.

PLEX-KLIENT

Med PLEX-klienten kan du komma åt innehåll som kommer från valfri befintlig PLEX Media Server, oavsett om det körs på en dator, en fristående NAS med PLEX Media Server aktiverat eller på din NVIDIA SHIELD TV.

Konfigurera PLEX-klient på SHIELD

1. I en webbläsare bläddrar du till https://www.plex.tv/link
  2. Starta PLEX-appen på SHIELD TV
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra länkningsprocessen
  4. Ange den PLEX-server som du vill komma åt media från

PLEX MEDIA SERVER

PLEX Media Server på SHIELD TV stöder de mest avancerade PLEX-serverfunktionerna på en streamingsenhet med låg effekt (<10 W).

Avancerade PLEX-serverfunktioner inkluderar:

• A/V-maskinvarutranskodning i realtid
  • Läs av/skriv media på en mängd olika lösningar, inklusive
    • USB-anslutna enheter
    • Nätverkstillgängligt lagringsutrymme (NAS)
    • SHIELD-lagring på enheten
  • Strömma direktsända program*
  • Registrera och strömma lokala (over-the-air) program på ansluten lagring eller nätverkslagring*
  • Säkerhetskopiera foton och filmer automatiskt från iOS- och Android-drivna mobila enheter**

Konfigurera Plex Media Server på SHIELD:

1. Följ instruktionerna för att konfigurera PLEX-klienten på SHIELD och se till att välja alternativet "Aktivera Plex Media Server” (Enable Plex Media Server)
  2. När klienten har konfigurerats öppnar du Plex-webbappen från en dator, telefon eller surfplatta (http://app.plex.tv).  Enheten måste finnas i samma nätverk som SHIELD.
  3. Under servrar letar du efter den nya SHIELD Android TV-servern som finns tillgänglig
  4. I webbläsaren följer du instruktionerna för att slutföra installationen

Följ den här länken för ytterligare information om PLEX Media Server på SHIELD