OPPSETT FOR AVR/SURROUNDLYD

SHIELD TV støtter Dolby Digital (AC3), Dolby Digital Plus (E-AC3), Dolby ATMOS, Dolby TrueHD, DTS:X og DTS Core Audio Streams over HDMI. Dolby-lyd kan dekodes/konverteres til det beste tilgjengelige formatet for hjemmekinoanlegget ditt.  DTS-lyden vil ikke konverteres, men sendes direkte til HDMI-utgangen.

Bruk en AV-mottaker eller HDMI TV som er i stand til dekode disse lyddataene for å få surroundlyd.

MERK Hvis mottakeren eller HDMI TV-en ikke kan dekode strømmene, kan det hende at det ikke kommer noe lyd.
MERK Sjekk at mottakeren har blitt oppdatert med den nyeste fastvaren. I noen tilfeller kan dette løse kompatibilitetsproblemer relatert til lyd og video.

(I) Anbefalt oppsett: SHIELD > AVR > TV

1. Koble SHIELD-TV-en til en mottaker med en HDMI-kabel.
  2. Koble en annen HDMI-kabel fra mottakerens HDMI-utgang til TV-en.
SHIELD AVR TV
MERK Hvis du har en 4K- eller HDR-TV, må du koble HDMI 2.0-kompatible kabler både til SHIELD og AVR-en og mellom AVR-en og skjermen. AVR-en må også være kompatibel med HDMI 2.0 (HDCP 2.2)-signal.

(II) Lydplanke eller eldre: SHIELD > TV > AVR

ADVARSEL: Denne konfigurasjonen skal bare brukes hvis lydplanken eller AVR-en ikke støtter 4K, HDR eller Dolby Vision. Lydplanken må støtte Dolby Digital
  1. Koble SHIELD TV-en til en TV med en HDMI-kabel.
  2. Koble TV-en til mottakeren ved hjelp av optisk SPDIF- eller HDMI Audio Return Channel (HDMI-ARC)
  3. Under Innstillinger  > Enhetsinnstillinger > Skjerm og lyd > Avanserte lydinnstillinger > Tilgjengelige formater velger du Manuell og deaktiver alle Dolby-formater unntatt AC3.
SHIELD TV  AVR

AKTIVER SHIELD FOR Å SLÅ AV OG PÅ TV/AVR

SHIELD kan styre strømtilgangen til TV/AVR-en ved hjelp av HDMI-CEC.  Gå til Skjerm og lyd Strømkontroll for å tilpasse hvordan SHIELD styrer TV/AVR-en.

Hvis TV/AVR-en ikke støtter HDMI-CEC, kan du konfigurere SHIELD-fjernkontrollen til å sende IR-kommandoer til enhetene dine fra denne menyen.

MERK De fleste TV-er har HDMI-CEC «slå av TV» deaktivert i menyen for TV-innstillinger. HDMI-CEC (One Touch Play og TV av) må være aktivert i TV-ens innstillinger. Søk etter TV-produsentens navn og HDMI-CEC for å finne ut hva de kaller det og hvordan du aktiverer den.