AVR / SURROUND AUDIO INSTELLEN

SHIELD TV ondersteunt Dolby Digital (AC3), Dolby Digital Plus (E-AC3), Dolby ATMOS, Dolby TrueHD, DTS:X en DTS Core Audio Streams via HDMI.Dolby-audio kan worden gedecodeerd/geconverteerd naar het beste beschikbare formaat voor je thuisbioscoop.  DTS-audio wordt niet geconverteerd en wordt rechtstreeks doorgegeven aan de HDMI-uitgang.

Dus als je surround sound wilt gebruiken, moet je een AV-ontvanger of tv gebruiken die deze audiostreams kunnen decoderen.

OPMERKING Als je ontvanger of HDMI-tv de streams niet kan decoderen, is er mogelijk geen audio.
OPMERKING Zorg ervoor dat je ontvanger is bijgewerkt met de nieuwste firmware. In sommige gevallen kun je hiermee problemen met de compatibiliteit of audio-/videoproblemen oplossen.

(I) Aanbevolen installatie: SHIELD > AVR > TV

1. Sluit je SHIELD TV aan op een ontvanger met een HDMI-kabel.
  2. Plaats een andere HDMI-kabel tussen de HDMI OUT-poort van je ontvanger en de tv.
SHIELD AVR TV
OPMERKING Als je een 4K- of HDR-tv hebt, moet je kabels die compatibel zijn met HDMI 2.0 tussen zowel de SHIELD en de AVR en tussen de AVR en het beeldscherm plaatsen. Bovendien moet je AVR compatibel zijn met het HDMI 2.0-signaal (HDCP 2.2).

(II) Soundbar of oude AVR:  SHIELD > TV > AVR

WAARSCHUWING: deze configuratie mag alleen worden gebruikt als je soundbar of AVR geen 4K, HDR of Dolby Vision ondersteunt. Je soundbar moet Dolby Digital ondersteunen
  1. Sluit je SHIELD TV aan op een tv met een HDMI-kabel.
  2. Sluit de tv aan op de ontvanger met behulp van Optical SPDIF of HDMI Audio Return Channel (HDMI-ARC)
  3. Selecteer onder Instellingen > Apparaatvoorkeuren > Display en geluid > Geavanceerde geluidsinstellingen > Beschikbare indelingen Handmatig en schakel alle Dolby-indelingen uit, behalve AC3.
SHIELD TV  AVR

MET SHIELD JE TV/AVR IN- EN UITSCHAKELEN

SHIELD kan je tv/AVR met HDMI-CEC aan- en uitzetten.  Ga naar Display en geluid In- en uitschakelen om aan te passen hoe je SHIELD de tv/AVR bedient.

Als je tv/AVR HDMI-CEC niet ondersteunt, configureer je je SHIELD-afstandsbediening vanuit dit menu om IR-opdrachten naar je apparaten te verzenden.

OPMERKING De meeste tv's hebben 'Tv uitschakelen' met HDMI-CEC uitgeschakeld in het menu met tv-instellingen. HDMI-CEC (One Touch Play en tv uit) moet zijn ingeschakeld in de instellingen van je tv. Zoek naar de naam van je tv-fabrikant en HDMI-CEC om erachter te komen hoe de fabrikant het noemt en hoe je het inschakelt.