PLEX-CLIENT EN PLEX MEDIA SERVER

PLEX

PLEX is op dit moment de meest populaire mediaserver.  Met PLEX op SHIELD TV kunnen gebruikers vrijwel overal hun eigen media (films, muziek, foto's) hosten en openen, als er maar een internetverbinding is.  Volg deze link voor meer informatie over PLEX en PLEX Media Server.

SHIELD TV wordt geleverd met zowel PLEX-client als PLEX Media Server vooraf geïnstalleerd.

PLEX-CLIENT

Met de PLEX-client heb je toegang tot alle inhoud die vanaf een bestaande PLEX Media Server wordt aangeboden, of deze nu op een pc draait, een stand-alone NAS met PLEX Media Server ingeschakeld of op je NVIDIA SHIELD TV.

PLEX-client configureren op SHIELD

1. Blader in een webbrowser naar https://www.plex.tv/link
  2. Start de PLEX-app op je SHIELD TV
  3. Volg de instructies op het scherm om het koppelingsproces te voltooien
  4. Geef in de clientinstellingen de PLEX-server op waarvandaan je toegang wilt tot je media

PLEX MEDIA SERVER

PLEX Media Server op SHIELD TV ondersteunt de meest geavanceerde PLEX-serverfuncties met een streamingapparaat met laag vermogen (<10 W).

Geavanceerde PLEX-serverfuncties zijn onder andere:

• Realtime audio/video transcoderen via hardware
  • Media lezen/schrijven op veel verschillende apparaten, waaronder
    • Schijven verbonden via USB
    • Netwerktoegankelijke opslag (NAS)
    • SHIELD-opslag op het apparaat
  • Live tv streamen*
  • Lokale programmering via de ether opnemen en streamen op aangesloten- of netwerkopslag*
  • Automatisch een back-up maken van foto's en films van mobiele apparaten met iOS- en Android**

PLEX Media Server op SHIELD configureren

1. Volg de instructie om de PLEX-client op SHIELD in te stellen. Zorg ervoor dat je de optie 'Plex Media Server inschakelen' selecteert
  2. Zodra de client is ingesteld, open je de Plex-web-app vanaf een pc, telefoon of tablet (http://app.plex.tv).  Opmerking: het apparaat moet zich op hetzelfde netwerk bevinden als je SHIELD.
  3. Zoek onder servers naar de nieuwe SHIELD Android TV-server die beschikbaar is
  4. Volg in de webbrowser de instructies om de installatie te voltooien

Volg deze link voor meer informatie over PLEX Media server op SHIELD