Nvidia Nvidia Gi̇zli̇li̇k Poli̇ti̇kasi

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2020

Gizliliğinizi koruyacağımıza söz veriyoruz. Yalnızca ürünlerimizi üretmek ya da iyileştirmek amacıyla veya bize izin vermeniz durumunda kişisel verilerinizi toplarız. Verilerinizi asla satmayız.

Şu haklara sahipsiniz:

  • Erişim hakkı. Ne zaman isterseniz hangi verileri topladığımızı görebilirsiniz.
  • Verilerinizi alma hakkı. Kişisel verileriniz size aittir. Ne zaman isterseniz bunları kopyalayabilir ve alabilirsiniz.
  • Silme hakkı. Ne zaman isterseniz kişisel verilerinizi sileriz.
  • İtiraz etme ya da kullanımı kısıtlama hakkı. Verilerinizi kullanmamızı durdurmak isterseniz dururuz.
  • Ayrımcılık görmeme hakkı. Gizlilik haklarınızı kullanma konusunda ayrımcılık içermeyen işlem uygulanması hakkına sahipsiniz.
  • Şikayetçi olma hakkı. Verilerinizi koruruz ve seçimlerinize saygı gösteririz. Herhangi bir şekilde bunu ihlal ettiğimizi hissederseniz, bölgenizdeki veri koruma yetkilisine şikayetçi olma hakkınız vardır.

NVIDIA.com hesapları bulunan müşteriler bu hakları kolayca kullanmak için privacy.nvidia.com adresini ziyaret edebilir. NVIDIA geliştiricileri, iş ortakları ya da kamunun diğer üyeleri privacy@nvidia.com adresinden bizimle iletişime geçebilir.

Oyun Ürünleri̇ Ve Hi̇zmetleri̇

Oyun ürünlerimiz ve hizmetlerimizin birçoğunu sağlamak için kişisel veri toplarız. Burada, topladığımız veri tiplerini ve bu verileri nasıl kullandığımızı genel hatlarıyla öğrenebilirsiniz. Belirli NVIDIA ürünleri ve hizmetleri hakkındaki bilgileri incelemek için  privacy.nvidia.com adresini ziyaret edin.

Veri tipleri. Çevrimiçi NVIDIA Mağazası’nda alışveriş yaptığınızda veya GeForce Experience, GeForce NOW ve SHIELD TV’yi yapılandırmamız gerektiğinde kişisel bilgi isteyebiliriz. Kullandığınız ürünlere bağlı olarak, sadece bize gereken en az veriyi isteriz. Verilerinizi paylaşmak istemiyorsanız, bazı ürünlerimizi kullanamayabilirsiniz ya da bunlar düzgün çalışmayabilir. Burada, ihtiyacımız olabilecek bazı bilgiler bulunmaktadır:

  • Sizinle görüşebilmemiz veya istemiş olduğunuz ürünleri teslim edebilmemiz için ad, e-posta adresi, telefon adresi ve açık adresin yer aldığı iletişim bilgileriniz;
  • Yerel kanunlara uyabilmemiz için doğum tarihiniz ve ikamet ettiğiniz coğrafi bölge;
  • Donanım ve yazılım yapılandırmalarını optimize edebilmemiz için, cihazınıza ve ağ yapılandırmalarınıza ilişkin ayrıntılar, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi (kullandığınız yazılım dahil) nasıl kullandığınız ve sisteminizin nasıl performans gösterdiğine ilişkin bilgiler.

Ek veriler, ürünlerimizi iyileştirmemize yardımcı olabilir. Kullandığınız ürünlere bağlı olarak, hataları bulabilmek ve düzeltebilmek için sizden hata veya çökme verilerini isteyebiliriz. Ancak onayınız olmadan bu bilgileri toplamayız.

Veri kullanımları. Kişisel verileri, sizinle iletişime geçmek, ürünleri size göndermek, yerel kanunlara uymak, donanım ve yazılım yapılandırmalarınızı optimize etmek ve hataları düzeltmek için kullanırız. Ayrıca, kişisel verileri ticari tahminlerde bulunma, kullanım analizleri yapma ve yeni ürün geliştirme konularında meşru menfaatlerimiz doğrultusunda da kullanırız.

Son olarak, onayınız olması şartıyla, kişisel verileri size önerilerde bulunmak için de kullanırız. Örneğin, oynadığınız oyunlar temelinde NVIDIA.com’daki deneyiminizi kişiselleştirebilir ya da önceden etkileşimde bulunduğunuz içeriklerin tanıtımı amacıyla NVIDIA reklamlarını özelleştirebiliriz.

NVIDIA Web Si̇teleri̇

NVIDIA markalı web sitelerimizi ziyaret ederseniz, biz ya da üçüncü taraf iş ortaklarımız çerez, web işaretçisi veya günlük dosyası bilgilerini kullanarak bilgi toplayabiliriz. Ayrıntılı bilgi için lütfen Çerez Politikamıza bakın. Burada toplayabileceğimiz bazı bilgiler bulunmaktadır:

  • Web sitemizi geliştirmek, dolandırıcılık eylemlerine karşı koruma sağlamak, web sitesini ziyaretçilerin nasıl kullandığını anlamak ve kişiselleştirilmiş içerik sağlamak için tarayıcı tipi, cihaz tipi, URL adresleri, IP adresleri veya işletim sistemi tipi;
  • Ziyaretçilerin nerede ikamet ettiğini anlamak ve özellikle konumunuz için içerik sağlamak amacıyla coğrafi konum verileri;
  • Web sayfamızı kişiselleştirmek veya uygun reklam hizmeti vermek için çerez verileri.

Çocuklarla İlgi̇li̇ Gi̇zli̇li̇k Poli̇ti̇kasi

Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi kullanan çocukların gizliliğini korumaya özel bir dikkat gösteririz. NVIDIA Çocuklarla İlgili Gizlilik Politikası bünyesinde daha ayrıntılı bilgi bulunabilir.

Kurumsal İli̇şki̇ler

Kurumsal ürünler ve hizmetler hakkında iletişime geçmek amacıyla potansiyel ve mevcut geliştiricilerden ve iş ortaklarından kişisel veri toplarız. Örneğin adınız, iletişim bilgileriniz, ilgili kuruluşunuz gibi kurumsal iletişim bilgilerini ve ilgi gösterdiğiniz ürün ve hizmetlerle ilgili bilgileri toplarız.

İş ortaklarımızın gizliliğine önem veririz. Gizlilik haklarınızı kullanmak isterseniz lütfen privacy@nvidia.com adresinden doğrudan bizimle iletişime geçin.

Veri̇ Paylaşma Ve Tutma

Adımıza hizmet sağlamak için ihtiyaçları varsa, bazı kişisel verileri diğer şirketlerle paylaşırız. Yalnızca hizmet için gerekenleri paylaşırız, kişisel verileri asla satmayız ve kişisel verilerinizin nasıl kullanıldığından kesinlikle sorumlu olmayı sürdürürüz.

Verilerinizi şu durumlarda paylaşırız:

  • Bizden bir ürün sipariş ederseniz, iletişim bilgileriniz siparişinizin yerine getirilmesine yardımcı olmak amacıyla nakliye sağlayıcılarımızla paylaşılır;
  • Çevrimiçi tartışma forumlarımızı ziyaret ederseniz, kullanıcı profiliniz içerik düzenleme ve hesap yönetimi gibi işlemleri yönetmesi için teknik hizmet sağlayıcısıyla paylaşılır;
  • Bir NVIDIA web sitesinde ya da çevrimiçi hizmetinde oturum açarsanız ve önerileri görmeyi tercih ederseniz, kişisel verileriniz içeriğinizi kişiselleştirmesine yardımcı olmak için teknik sağlayıcı ile paylaşılır;
  • Bir kurumsal müşteri ya da geliştiriciyseniz ya da NVIDIA literatürü, konferansları veya web seminerlerine kaydolursanız, NVIDIA markalı ürünler ya da hizmetler hakkında sizinle iletişime geçebilmeleri için kişisel bilgileriniz bir iş ortağı ile paylaşılabilir.

Ayrıca, diğer şirketlerin paylaştığı, kimlik zenginleştirme sağlayan kişisel verileri de alırız. LinkedIn’daki iş unvanınız gibi bu bilgileri, sizden aldığımız kişisel verileri desteklemek ve önerileri tercih ettiyseniz size daha kişiselleştirilmiş bir web sitesi içeriği göstermek için kullanırız.

Sınır ötesi veri transferleri. NVIDIA, California’da bulunmaktadır ve çoğu durumda, bilgilerinizi güvenli olarak ABD’ye transfer etmemiz ve burada saklamamız gereklidir. Veri koruma gerekliliklerine uymak amacıyla AB-ABD ve İsviçre-ABD Gizlilik Koruması çerçevelerine üyeyiz ve ABD Federal Ticaret Komisyonu yaptırımlarına tabiyiz. Diğer bir deyişle, ileriye yönelik aktarım, güvenlik, veri bütünlüğü, amaç sınırlaması, erişim, başvuru, yaptırım ve güven için bildirimin, seçimin ve yükümlülüğün Gizlilik Koruması İlkelerine bağlıyız. Bizler veri denetleyicisiyiz ve adımıza işlenmesi için üçüncü taraflarla paylaşılan tüm kişisel bilgilerinizden sorumlu olmaya devam ederiz.

NVIDIA, AB'den ve İsviçre'den aktarılan verilere ilişkin çözümlenmemiş Gizlilik Koruması şikayetleriyle ilgili olarak AB veri koruma makamları (DPA'lar) ve İsviçre Federal Veri Koruma ve Bilgi Komisyonu (FDPIC) tarafından oluşturulan kurulla iş birliği yapmayı taahhüt eder. Bazı koşullarda, herhangi bir şikayeti çözmek için bağlayıcı tahkim davası açabilirsiniz. Biz ABD yasalarına tabiyiz ve ABD yasal yaptırım kurumlarıyla veri paylaşmamız gerekebilir. Gizlilik Koruması hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu web sitesini ziyaret edin: U.S. Department of Commerce Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov. Gizlilik Koruması sertifikamıza yönelik daha fazla bilgi için lütfen şu adrese bakın: https://www.privacyshield.gov/list.

Veri tutma. Sizinle olan etkileşimimiz devam ettiği sürece (ör. e-postalar, web sitesi ziyaretleri, oturum açma işlemleri veya etkinlik katılımları) kişisel verilerinizi tutarız. Sizinle beş yıldan uzun süre etkileşimimiz olmaması durumunda müşteri verilerini ve kurumsal kişisel verileri sileriz.

Silme hakkınızı istediğiniz zaman kullanmanız da mümkündür. NVIDIA.com hesapları bulunan müşteriler privacy.nvidia.com adresini ziyaret ederek kişisel verilerin silinmesini isteyebilir. Geliştiriciler, iş ortakları ya da kamunun diğer üyeleri privacy@nvidia.com adresinden iletişime geçerek kişisel verilerin silinmesini isteyebilir.

Kamuya Açik Veri̇leri̇ Toplama

Otonom Araç (AV) ve Yapay Zeka (AI) projelerimizi desteklemek için kamuya açık verileri toplarız. Otonom Araç (AV) ve Yapay Zeka (AI) teknolojileri, insan, nesne ve sahneleri algılamayı, sınıflandırmayı ve bunlar arasında gezinmeyi öğrenmek için büyük hacimde yüksek kaliteli verilere erişime ihtiyaç duyar. Kamuya açık verileri toplamamız, güvenli, güvenilir ve doğru geliştirme için kritik önemdedir. Toplanan görüntü ve videolar yalnızca bu Otonom Araç (AV) ve Yapay Zeka (AI) projeleri için kullanılır ve diğer ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili olarak kullanılmaz ya da kullanıcı profillerine bağlanmaz.

Aşağıdaki kamuya açık verileri toplarız:

  • Kamu yollarını ve diğer alanları güvenli ve güvenilir şekilde algılamaları, sınıflandırmaları ve bunlarda gezinmeleri amacıyla Otonom Araç (AV) ve Yapay Zeka (AI) modellerimizi eğitebilmemiz için NVIDIA tanımlı araçlarımızın etrafındaki kamuya açık görüntüler, ses-video ve anket verileri (ör. lidar / radar verileri);
  • Bu görüntülerin içeriğini güvenilir ve doğru olarak sınıflandırmaları amacıyla Yapay Zeka (AI) modellerimizi eğitebilmemiz için insanların, yüzlerin ya da nesnelerin kamuya lisanslı veya telif hakkı içermeyen görüntüleri;
  • İnsanları, yüzleri ve kazalar ya da araba alarmları gibi kamu olaylarını güvenilir ve doğru şekilde sınırlandırmaları amacıyla Yapay Zeka (AI) modellerimizi eğitebilmemiz için açıkça göründüğü yerlerdeki kamuya açık görüntüler ve ses-video.

Bazen kamuya açık verileri, Otonom Araç (AV) ve Yapay Zeka (AI) teknolojisi geliştiren iş ortaklarıyla da paylaşırız. Kamuya açık verileri paylaşmamız durumunda iş ortaklarımızdan, kısıtlamaları, bu verilerin ne kadar kullanılacağı, paylaşılacağı ve saklanacağı dahil, bu Gizlilik Politikası’na sıkı şekilde uymalarını isteriz.

Otonom Araç (AV) ve Yapay Zeka (AI) projelerimizi desteklemeye devam ettiği sürece kamuya açık verileri tutarız. Kamu üyesiyseniz ve gizlilik haklarınızı kullanmak istiyorsanız lütfen privacy@nvidia.com adresinden doğrudan bizimle iletişime geçin.

Bi̇ze Ulaşin

Sorunuz varsa ya da California Tüketici Gizliliği Yasası kapsamında bir müşteri adına talepte bulunmak isteyen Yetkili Temsilciyseniz, lütfen privacy@nvidia.com adresinden Veri Gizliliği Görevlimize bir e-posta gönderin.

Bize de şu adrese yazarak da ulaşabilirsiniz:

ATTN: Data Privacy Officer
NVIDIA Corporation
2788 San Tomas Expressway
Santa Clara, CA 95051.

Bu politika güncellemeler privacy.nvidia.com adresine gönderilecektir. Önemli güncellemeler size doğrudan bildirilecektir.

GİZLİLİK AYARLARINI İSTEDİĞİNİZ ZAMAN DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ