Polityka Prywatności NVIDIA

Zaktualizowano 26 maja 2020 r.

Zobowiązujemy się chronić Twoją prywatność. Gromadzimy dane osobowe wyłącznie w celu tworzenia lub udoskonalania naszych produktów, lub jeśli wyrazisz na to zgodę.
Nigdy nie sprzedajemy Twoich danych.

Masz następujące prawa:

  • Prawo dostępu. W dowolnym momencie możesz zobaczyć, jakie dane zebraliśmy.
  • Prawo do przenoszenia Twoich danych. Twoje dane osobowe należą do Ciebie. Możesz je skopiować lub przenieść w dowolnym momencie.
  • Prawo do usunięcia danych. Usuniemy Twoje dane osobowe gdy o to poprosisz.
  • Prawo do sprzeciwu lub ograniczenia użytkowania. Jeśli zechcesz, abyśmy przestali wykorzystywać Twoje dane, przestaniemy.
  • Prawo do niedyskryminacji. Masz prawo do niedyskryminacyjnego traktowania w celu korzystania z prawa do prywatności.
  • Prawo do złożenia skargi. Będziemy chronić Twoją prywatność i uszanujemy Twoje wybory. A jeśli uznasz, że w jakikolwiek sposób zawiedliśmy Cię, masz prawo złożyć skargę do organu ochrony danych w Twoim regionie.

Klienci posiadający konto NVIDIA.com mogą odwiedzić stronę privacy.nvidia.com, aby w łatwy sposób skorzystać z któregokolwiek z tych praw. Twórcy oprogramowania, partnerzy biznesowi czy inni członkowie społeczności NVIDIA mogą skontaktować się z nami pod adresem privacy@nvidia.com.

Produkty I Usługi Gamingowe

Gromadzimy dane osobowe, aby zapewnić dostęp do naszych produktów i usług gamingowych. Omawiamy tu rodzaje gromadzonych przez nas danych oraz sposoby, w jakie je wykorzystujemy. Odwiedź witrynę privacy.nvidia.com, aby zapoznać się z informacjami o konkretnych produktach i usługach NVIDIA.

Rodzaje danych. Możemy poprosić o podanie danych osobowych podczas dokonywania zakupów w internetowym Sklepie NVIDIA lub gdy musimy skonfigurować oprogramowanie GeForce Experience, GeForce NOW i urządzenie SHIELD TV. Poprosimy tylko o minimalną ilość potrzebnych danych, zależnie od wykorzystywanych produktów. Jeśli nie chcesz udostępniać swoich danych, możesz nie móc korzystać z niektórych naszych produktów lub też mogą one działać gorzej. Oto kilka informacji, których możemy potrzebować:

  •  Twoje dane kontaktowe, w tym imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu i adres wysyłkowy, abyśmy mogli skontaktować się z Tobą lub wysłać żądane produkty.
  • Twoja data urodzenia i region geograficzny, w którym mieszkasz, abyśmy mogli przestrzegać lokalnych przepisów.
  • Szczegółowe informacje na temat konfiguracji Twojego urządzenia i sieci, sposobu wykorzystywania naszych produktów lub usług (w tym używanego oprogramowania) oraz szczegółowe informacje na temat działania systemu, dzięki czemu możemy zoptymalizować konfiguracje sprzętowe i oprogramowania.

Dodatkowe dane mogą pomóc nam w udoskonalaniu naszych produktów. W zależności od tego, z jakich produktów korzystasz możemy poprosić o dane Twojego błędu lub awarii, abyśmy mogli znaleźć i naprawić błędy. Nie będziemy jednak zbierać tych informacji bez Twojej zgody.

Wykorzystanie danych. Korzystamy z danych osobowych, aby kontaktować się z Tobą, wysyłać do Ciebie produkty, przestrzegać lokalnych przepisów, optymalizować konfiguracje sprzętowe i oprogramowania oraz naprawiać błędy. Wykorzystujemy również dane osobowe na potrzeby naszych uzasadnionych interesów w zakresie prognozowania biznesowego, analizy użycia i opracowywania nowych produktów.

Na koniec – wyłącznie wtedy gdy wyrazisz zgodę, wykorzystamy dane osobowe do tworzenia rekomendacji dla Ciebie. Możemy na przykład spersonalizować zawartość witryny NVIDIA.com na podstawie gier, w które grasz lub możemy spersonalizować reklamy NVIDIA w celu promowania treści, z którymi wcześniej się zaznajamiałeś/-aś.

Witryny NVIDIA

Jeśli odwiedzasz którąkolwiek z naszych witryn związanych z marką NVIDIA, my lub nasi partnerzy zewnętrzni możemy gromadzić informacje przy pomocy plików cookie, sygnalizatorów sieci lub informacji z plików dziennika. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką plików cookie w celu uzyskania dalszych informacji. Oto niektóre z informacji, które możemy gromadzić:

  • Rodzaj przeglądarki, rodzaj urządzenia, adresy URL, adresy IP lub rodzaj systemu operacyjnego, aby ulepszyć naszą witrynę, zapobiegać nieuczciwym działaniom, zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszej witryny i dostarczać spersonalizowane treści.
  • Dane geolokalizacyjne w celu ustalenia miejsca przebywania użytkowników i zaoferowania im treści dopasowanych do tej lokalizacji.
  • Dane z plików cookie, aby spersonalizować naszą witrynę lub wyświetlać odpowiednie reklamy.

Polityka Prywatności Wobec Dzieci

Przykładamy szczególną uwagę do ochrony prywatności dzieci korzystających z naszych produktów i usług. Polityka prywatności NVIDIA wobec dzieci zawiera więcej informacji na ten temat.

Relacje Z Przedsiębiorstwami

Gromadzimy dane osobowe od potencjalnych i obecnych twórców oprogramowania i partnerów biznesowych na potrzeby przekazywania informacji o produktach i usługach dla przedsiębiorstw. Gromadzimy na przykład dane kontaktowe, jak imię i nazwisko, informacje kontaktowe, powiązana organizacja oraz rodzaje produktów i usług, jakimi się interesowałeś/-aś.

Cenimy prywatność naszych partnerów biznesowych. Jeśli chcesz skorzystać z dowolnego ze swoich praw do prywatności, prosimy o bezpośredni kontakt z nami pod adresem privacy@nvidia.com.

Udostępnianie I Przechowywanie Danych

Niektóre dane osobowe udostępniamy innym firmom, jeśli potrzebują ich do świadczenia usług w naszym imieniu. Udostępniamy tylko to, co jest potrzebne do wykonania usługi, nigdy nie sprzedajemy danych osobowych i pozostajemy ściśle odpowiedzialni za sposób, w jaki wykorzystywane są Twoje dane osobowe.

Oto jak udostępniamy zgromadzone dane:

  • Jeśli zamówisz u nas produkt, Twoje dane kontaktowe są udostępniane naszym dostawcom odpowiadającym za wysyłkę, aby pomóc w realizacji Twojego zamówienia.
  • Jeśli odwiedzasz nasze fora dyskusyjne online, Twój profil użytkownika jest udostępniany dostawcy technicznemu na potrzeby zarządzania operacjami, jak moderowanie treści i zarządzanie kontem.
  • Jeśli zalogowałeś/-aś się na witrynie NVIDIA lub w usłudze online i wyraziłeś/-aś zgodę na korzystanie z rekomendacji, Twoje dane osobowe udostępniane są dostawcy technicznemu w celu spersonalizowania treści.
  • Jeśli jesteś klientem korporacyjnym lub twórcą oprogramowania, lub jeśli rejestrujesz się w celu uzyskania dostępu do literatury, konferencji lub webinariów NVIDIA, Twoje informacje kontaktowe mogą być udostępniane naszemu partnerowi biznesowemu, aby mógł przekazywać Ci informacje w sprawie produktów lub usług marki NVIDIA.

Otrzymujemy również dane osobowe współdzielone z innymi firmami, które poszerzają identyfikację. Korzystamy z takich informacji, jak Twoje stanowisko w serwisie LinkedIn, w celu uzupełnienia otrzymanych do Ciebie danych osobowych oraz do prezentacji bardziej spersonalizowanych treści witryny, jeśli wyrażono zgodę na rekomendacje.

Transgraniczne przekazywanie danych. Siedziba NVIDIA znajduje się w Kalifornii i w większości przypadków musimy bezpiecznie przesyłać i przechowywać Twoje informacje w USA. Aby spełnić wymagania dotyczące ochrony danych uczestniczymy w programie Tarczy Prywatności UE-USA i Tarczy Prywatności Szwajcaria-USA i odpowiadamy przed Federalną Komisją Handlu USA. Oznacza to, że stosujemy się do zasad prywatności dotyczących powiadomienia, wyboru i odpowiedzialności za dalsze przekazywanie, bezpieczeństwo, integralność danych, ograniczenie celu, dostęp, odwołanie, egzekwowanie i odpowiedzialność. Jesteśmy administratorem danych i pozostajemy odpowiedzialni za wszelkie Twoje dane osobowe udostępniane stronom trzecim na potrzeby przetwarzania w naszym imieniu.

Firma NVIDIA zobowiązała się do współpracy z zespołem ustanowionym przez organy ochrony danych UE (DPA) oraz Szwajcarskiego Federalnego Inspektora Ochrony Danych i Informacji (FDPIC) w odniesieniu do nierozwiązanych skarg związanych z programem Tarczy Prywatności dotyczących danych przekazywanych z UE i Szwajcarii. Pod pewnymi warunkami możliwe jest wystąpienie o wiążący arbitraż w celu rozstrzygnięcia dowolnej skargi. Podlegamy prawu Stanów Zjednoczonych i możemy zostać zobowiązani do udostępnienia danych organom ścigania Stanów Zjednoczonych. W celu uzyskania informacji o programie Tarczy Prywatności, prosimy o odwiedzenie witryny Tarczy Prywatności Departamentu Handlu USA:  https://www.privacyshield.gov. Więcej informacji na temat naszej certyfikacji w ramach programu Tarczy Prywatności można znaleźć na stronie: https://www.privacyshield.gov/list.

Przechowywanie danych. Przechowujemy Twoje dane osobowe przez okres trwania naszych relacji/komunikacji z Tobą (np. wiadomości e-mail, wizyty na stronie internetowej, loginy lub uczestnictwo w wydarzeniach). Usuwamy dane osobowe klientów i przedsiębiorstw, jeśli od ponad pięciu lat nie utrzymujemy z nimi relacji.

Możesz w dowolnym momencie skorzystać z prawa do usunięcia danych. Klienci posiadający konta w domenie NVIDIA.com mogą zażądać usunięcia danych osobowych odwiedzając witrynę privacy.nvidia.com. Twórcy oprogramowania, partnerzy biznesowi lub inne osoby prywatne mogą zażądać usunięcia danych osobowych kontaktując się z nami pod adresem privacy@nvidia.com.

Udostępnianie I Przechowywanie Danych

Niektóre dane osobowe udostępniamy innym firmom, jeśli potrzebują ich do świadczenia usług w naszym imieniu. Udostępniamy tylko to, co jest potrzebne do wykonania usługi, nigdy nie sprzedajemy danych osobowych i pozostajemy ściśle odpowiedzialni za sposób, w jaki wykorzystywane są Twoje dane osobowe.

Oto jak udostępniamy zgromadzone dane:

  • Jeśli zamówisz u nas produkt, Twoje dane kontaktowe są udostępniane naszym dostawcom odpowiadającym za wysyłkę, aby pomóc w realizacji Twojego zamówienia.
  • Jeśli odwiedzasz nasze fora dyskusyjne online, Twój profil użytkownika jest udostępniany dostawcy technicznemu na potrzeby zarządzania operacjami, jak moderowanie treści i zarządzanie kontem.
  • Jeśli zalogowałeś/-aś się na witrynie NVIDIA lub w usłudze online i wyraziłeś/-aś zgodę na korzystanie z rekomendacji, Twoje dane osobowe udostępniane są dostawcy technicznemu w celu spersonalizowania treści.
  • Jeśli jesteś klientem korporacyjnym lub twórcą oprogramowania, lub jeśli rejestrujesz się w celu uzyskania dostępu do literatury, konferencji lub webinariów NVIDIA, Twoje informacje kontaktowe mogą być udostępniane naszemu partnerowi biznesowemu, aby mógł przekazywać Ci informacje w sprawie produktów lub usług marki NVIDIA.

Otrzymujemy również dane osobowe współdzielone z innymi firmami, które poszerzają identyfikację. Korzystamy z takich informacji, jak Twoje stanowisko w serwisie LinkedIn, w celu uzupełnienia otrzymanych do Ciebie danych osobowych oraz do prezentacji bardziej spersonalizowanych treści witryny, jeśli wyrażono zgodę na rekomendacje.

Transgraniczne przekazywanie danych. Siedziba NVIDIA znajduje się w Kalifornii i w większości przypadków musimy bezpiecznie przesyłać i przechowywać Twoje informacje w USA. Aby spełnić wymagania dotyczące ochrony danych uczestniczymy w programie Tarczy Prywatności UE-USA i Tarczy Prywatności Szwajcaria-USA i odpowiadamy przed Federalną Komisją Handlu USA. Oznacza to, że stosujemy się do zasad prywatności dotyczących powiadomienia, wyboru i odpowiedzialności za dalsze przekazywanie, bezpieczeństwo, integralność danych, ograniczenie celu, dostęp, odwołanie, egzekwowanie i odpowiedzialność. Jesteśmy administratorem danych i pozostajemy odpowiedzialni za wszelkie Twoje dane osobowe udostępniane stronom trzecim na potrzeby przetwarzania w naszym imieniu.

Firma NVIDIA zobowiązała się do współpracy z zespołem ustanowionym przez organy ochrony danych UE (DPA) oraz Szwajcarskiego Federalnego Inspektora Ochrony Danych i Informacji (FDPIC) w odniesieniu do nierozwiązanych skarg związanych z programem Tarczy Prywatności dotyczących danych przekazywanych z UE i Szwajcarii. Pod pewnymi warunkami możliwe jest wystąpienie o wiążący arbitraż w celu rozstrzygnięcia dowolnej skargi. Podlegamy prawu Stanów Zjednoczonych i możemy zostać zobowiązani do udostępnienia danych organom ścigania Stanów Zjednoczonych. W celu uzyskania informacji o programie Tarczy Prywatności, prosimy o odwiedzenie witryny Tarczy Prywatności Departamentu Handlu USA:  https://www.privacyshield.gov. Więcej informacji na temat naszej certyfikacji w ramach programu Tarczy Prywatności można znaleźć na stronie: https://www.privacyshield.gov/list.

Przechowywanie danych. Przechowujemy Twoje dane osobowe przez okres trwania naszych relacji/komunikacji z Tobą (np. wiadomości e-mail, wizyty na stronie internetowej, loginy lub uczestnictwo w wydarzeniach). Usuwamy dane osobowe klientów i przedsiębiorstw, jeśli od ponad pięciu lat nie utrzymujemy z nimi relacji.

Możesz w dowolnym momencie skorzystać z prawa do usunięcia danych. Klienci posiadający konta w domenie NVIDIA.com mogą zażądać usunięcia danych osobowych odwiedzając witrynę privacy.nvidia.com. Twórcy oprogramowania, partnerzy biznesowi lub inne osoby prywatne mogą zażądać usunięcia danych osobowych kontaktując się z nami pod adresem privacy@nvidia.com.

 

Contact Us

W przypadku jakichkolwiek pytań lub w przypadku, gdy jesteś upoważnionym przedstawicielem ubiegającym się o złożenie wniosku w imieniu konsumenta, zgodnie z kalifornijską ustawą o ochronie prywatności konsumentów, prosimy o wysłanie wiadomości e-mail do naszego inspektora ochrony danych osobowych na adres: privacy@nvidia.com.

Możesz także wysłać do nas list na adres:

ATTN: Data Privacy Officer
NVIDIA Corporation
2788 San Tomas Expressway
Santa Clara, CA 95051, USA

Aktualizacje Polityki prywatności będą publikowane na stronie privacy.nvidia.com. Istotne aktualizacje będą przekazywane bezpośrednio.

SWOJE USTAWIENIA PRYWATNOŚCI MOŻESZ ZMIENIĆ W DOWOLNYM MOMENCIE